Ik ben al vele jaren bezig met fotografie.

Als kind begonnen met mijn eerste camera, die nog handmatig werkte en een flitser waar nog losse flitslampjes in moesten!

Ik heb mij verder ontwikkeld in de analoge tijd van de fotografie. Mijn eerste spiegerreflex werkte nog helemaal handmatig. Ik had een losse flitser met tablletjes om de camera in te stellen, vele filters etc. In deze tijd moest alles handmatig worden ingesteld en resultaten zag je pas nadat de film ontwikkeld was en de foto's afgedrukt.

Hierdoor heb ik de techniek van het fotograferen goed geleerd (en kan deze nog steeds toepassen).

Zoals vele fotografen ben ik uiteindelijk ook overgestapt op volledig digitaal. Ik heb hier lang mee gewacht, maar met de komst van een betaalbare digitale spiegelrefelex body ben ik overgestapt. (De digitale compact camera's waren te beperkt en te langzaam).

Uiteindelijk miste ik de voordelen van full-frame (zoals film) camera's gaan inzien (scherptediepte!) en ben overgestapt op full-frame.

Opleiding:

Ik ben voornamelijk auto-didactisch. Bijna al mijn kennis komt uit boeken en natuurlijk van internet. En uiteraard van veel foto's maken!
Verder als aanvulling en verdere verdieping diverse workshops en masterclasses gevolgd: iets wat ik nog steeds graag doe.

Opdrachten:

Diverse familie (groeps- en portret-) foto's, reportages van optredens, productfotografie, zwangerschapsshoots, foto's van huizen voor verkoop, bruidreportage etc.